By   4 november, 2011

Bussfil vid centralstationenDå har det hänt igen. Kollektivtrafiken gynnas medan bilisterna missgynnas. Det är nämligen så att det verkar vara så illa att det är förbjudet för alla utom bussar i linjetrafik att nyttja vänsterfilen på Vasavägen i korsningen mot Järnvägsgatan. Det verkar som att kollektivtrafiken inte är livskraftig på egen hand, ständigt måste ges förmåner. Östgötatrafiken är en verksamhet som hålls vid liv med hjälp av respirator.

Tidigare har det skrivits om kollektivtrafikens alldeles egna trafikljus. Ännu en förmån för att göra Östgötatrafiken konkurrenskraftig och livskraftig.

2 Comments on “Bussfil vid centralstationen

  1. Anders

    Här finns det ju ingen anledning att köra som bilist eftersom det man når efter den vänstersvängen enbart är resecentrums bussområde innan man kommer fram till utfarten av S:t Larsgatan. Då är det ju mycket bättre och dessutom närmare att köra just S:t Larsgatan dit istället för att köra omvägen som du just beskrivet. Detta gäller oavsett om man kommer från Vasavägen eller om man redan kör på S:t Larsgatan fram till korsningen där man kan välja att köra Järnvägsavenyn ner mot stationen och korsningen ifråga. Möjligen skulle man hellre göra en vänstersväng ner på Järnvägsavenyn hellre än att göra en U-sväng om man kommer på S:t Larsgatan från resecentrumhållet. Men då är man ju verkligen på väg åt fel håll om det är ut mot Industrigatan som man egentligen siktar.

  2. Linköpingstrafiken Post author

    Som du säger är det bättre att köra S:t Larsgatan istället. Men om den sträckan av någon anlegning måste stängas av blir det besvärligare. Alltfler gator stängs av för genomfart vilket gör trafiksituationen ännu värre vid t.ex .vägarbeten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *