By   23 april, 2012

Om du brukar parkera i något av de stora parkeringshusen i Linköping har du säkert märkt att det byggs för fullt. Parkeringshusen Druvan, Baggen och eventuellt Detektiven ska få bommar vid in- och utfart. Parkeringsautomaterna kommer bytas ut mot bombiljetter som antagligen betalas i automater i trapphusen.

Parkering Linköping

Det blir nog ett bra system såvida de inte passar på att byta ut nuvarande avgift på 15 kr för tre timmar mot en minutavgift som skulle ge ett högre pris. Det blir också olyckligt om man blir tvungen att betala ett minimipris på 15 kr för tre timmar, men själv måste behålla sin biljett för att komma ut trots att man bara stått parkerad i en timma. Med nuvarande betalsystem kan man överlåta prkeringsbiljetter med återstående tid vilket skulle bli omöjligt med bommar.

2 Comments on “Det byggs i Linköpings parkeringshus

 1. Lennart Johansson

  Den 11/10 parkerade jag i Baggens p-hus. Tog en biljett vid utgången. När jag kom tillbaka betalade jag 13:- fick tillbaka biljetten. Skulle köra ut från P-huset. Vid bommen stod ett flertal bilar i kö. Det visade sig att biljettautomaten vid bommen inte fungerade. Så blev det även för mig. På displejen stod ”biljetten inte läsbar”- eller något liknande. Lång kö efter mig uppstod. Gick tillbaka till automaten vid éntren och drog biljetten igen. Sedan tillbaka till bilen, stoppade in biljetten i automaten vid bommen igen. Då lyfte bommen. Många bilister väldigt irriterade. Minst 20 bilar stod efter mig. Detta måste med det snaraste åtgärdas. Många bilister irriterade.

  1. Linköpingstrafiken Post author

   Det var ju inte så lyckat direkt. Och visst måste det åtgärdas. De borde ju testkört betalautomater och biljettläsarna vid bommarna inna nde sattes upp. Kanske var det sabotage av en frustrerad bilist?

   Jag gillar systemet med bommar, men är kritisk mot att man kraftigt höjer avgiften. Förr kunde man stå tre timmar för 10 kr och under ett år innan bommarna kom var avgiften 15 kr för samma tid. Det gjorde inte så mycket att man inte kunde välja kortare tid eftersom man då kunde ge bort en biljett med två timmar kvar till en som precis kommit.

   Med det nya systemet är priset 12 kr/timma, eller 36 kr för tre timmar översatt till det gamla systemet. Det är en prishöjning på 140 %.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *