By   26 december, 2011

Fartkamera i GreboTack och lov har vi i Linköping varit ganska förskonade från fartkameror. På landsvägarna omkring staden finns dock ett antal sträckor som bevakas av plåtpoliser. Detta gäller bl.a. riksväg 34 efter Fornåsakorset från Linköping sett och riksväg 35 efter Hackefors.

Den i min mening enda befogade fartkameran på denna sträcka är den som finns uppsatt i Grebo. Trots att jag är emot automatiserad övervakning av detta slag ser jag en fördel i att bilister håller 50 km/h på just denna sträcka.

Undvika fartkameror

För dem som vill undvika fartkameror finns ett par enkla knep att ta till. Dessa är dessutom helt lagliga till skillnad från att montera bort registreringsskylt eller att sabotera kameran i fråga.

Det enklaste sättet att undvika fartkameror är att helt enkelt hålla handen för ansiktet och glipa lite på fingrarna för att se framåt. Se till att handflatan täcker mun och näsa ordentligt.

För den lite lata bilisten, eller för dem som färdas på sträckor med många kameror är en rånarluva en billig investering. Med en rånarluva som enbart har hål för ögonen blir det helt omöljigt att identifiera och lagföra föraren.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *