Tycker du att det är dyrt att parkera? Då är du inte ensam. Många tycker inte det är särskilt dyrt att parkera en kortare stund i centrala Linköping. Det kostar antingen 10 eller 15 kr för tre timmar. Ska du däremot parkera en hel arbetsdag, varje vardag, så blir det en hel del på en månad. Här tipsar vi om gratisparkeringar i Linköping.

Det många glömmer är att utanför c-ringen finns sällan generella parkeringsförbud utmed gatorna. Parkerar du på dessa ställen så får du dessutom en välgörande promenad.

Hejdegården

Atlasgatan, Hejdegatan, Heimdalsgatan – ungefärligt avstånd till Galleria Leo: 900 meter.

Tannefors

Axgränd/Lindengatan – ungefärligt avstånd till Åhlens: 600 meter.

Hästskogatan 9A – ungefärligt avstånd till Galleria Leo: 850 meter. Fri parkering i 24 timmar, därefter måste bilen flyttas så att däckventilerna inte pekar på samma sätt som tidigare.

Hästskogatan (Drottningtorget precis runt hörnet efter fiskaffären) –  ungefärligt avstånd till Galleria Leo: 550 meter.

Drottningtorget – Gratis parkering i 30 minuter, med lite tur kan du säkert stå där i en timma. Avstånd till Åhlens 700 meter, Galleria Leo: 550 meter.

Centrum

Södra Stånggatan mellan Tullbron och Södra Oskarsgatan omfattas inte av generellt parkeringsförbud och saknar skyltning om parkeringsförbud. Ungefärligt avstånd till Sankt Larsparken: 450 meter.

Steninge/Vasastaden

Alkagatan, Bangårdsgatan – ungefärligt avstånd till Resecentrum: 700 meter, fjärrbussterminalen 400 meter, Konsert & Kongress 700 meter.

Lördagar och söndagar gratis

På helgdag och dag före helgdag, d.v.s. lördagar och söndagar är det vanligtvis gratis att stå på markerade parkeringsplatser utmed Linköpings centrala gator. Kontrollera noga skyltningen eftersom vissa parkeringsbolag även tar betalt dessa dagar. Undvik parkeringshusen eftersom de är avgiftsbelagda 00-24 alla dagar.

* Kontrollera alltid skyltningen noga. Dessa uppgifter kan ha förändrats. Kanske har någon nitisk kommuntjänsteman varit inne här och blivit tipsad.

11 Comments on “Gratisparkering i Linköping

 1. Gustav

  15 kr för tre timmar låter helt okej. Senast jag stod så länge kostade det över 40 spänn. Detta efter att de installerat bomar i de centrala parkeringshusen. Har jag missat att jag kan ställa mig någon annanstans i centrala Linköping för bara 15 kr :/ ?

  1. Markus

   Nej det har du inte, de höjde priset rätt rejält i samband med bommarna. Billigare om du bara ska stå en liten stund men dyrt om du ska stå länge.

 2. maria

  Vill bara tilllägga att det faktiskt är gratis mellan kl 11-17 på följande parkeringshus i linköping.
  • P-hus Akilles vid Gröngatan
  • P-hus Baggen, vid Kungsgatan/Klostergatan
  • P-hus Dekektiven, vid Drottninggatan/Repslagaregatan
  • P-hus Druvan, Hamngatan/Nygatan

 3. Jonas

  De billigaste någorlunda centrala parkeringarna jag kommer på så här på rak arm är de vid korsningen lasarettsgatan/sandbäcksgatan bakom trädgårdsföreningen samt de mittemot sporthallen, kostar 15 kr för 3 timmar. Som pappa till barn i barnvagn är jag nästan tvungen att ta bilen om jag inte gillar att konstant vänta på nästa buss då bussarna i princip aldrig har plats för vagnen de tider man vill åka till stan…

 4. Sara

  Hej

  Är det någon som känner till en billig parkering i närheten av Anders Ljungsteds gymnasium i Linköping, där man kan stå billigt från 6-17 på vardagar ?

 5. pia

  Synd att tipsen inte gick att markera på översiktlig karta när man är på tillfälligt besök och inte känner sig hemma med gatunamnen.

  Fick 700 kr i p-bot utanför Trädgårdsföreningen vid ett hotell med gångbro maj 2013. Körde förbi och såg skylten med 3 gratis p-platser men tyckte det såg trångt och olämpligt ut utanför dörrporten i gatusvängen framför 2 parkerade bilar så jag körde ett varv till för att kolla noga. Såg inga p-rutor i asfalten så jag ställde mig bakom de 2 bilarna, gick ut och kollade så jag inte missat några bortnötta p-rutor/text i asfalten. Var borta kanske 20 min och hjälpte till att fånga in en hund.

 6. Linnea

  Gamla Linköping har 2tim och 6tim gratis parkering, beroende på vilken parkering man står på.
  Valla park har också gratis parkering.

 7. Antonio Cruz

  Jag tycker att parkeringen kostar för mycket på Kungsgatan/ Repslagaregatan. Det skulle räcka med 15 kr för 3 timmar, som andra kommuner har på andra gator. Det är många personer som letar efter parkeringar, vilket innebär att det ändå skulle bli ett antal pengar ni får in.

 8. Katarina

  Hej,
  Jag undrar om informationen angående parkering är aktuell? Minfråga gäcket främst Alkegatan och Södra stånggatan.
  Tacksam för svar
  Katarina

 9. martin

  Hej!

  En annan vansining grej är alla pakeringsförbud och regler som gäller i utkanterna av stan.. i sturefors, ljungsbro, berg, mm behövs inga regler alls nånting måste vi väll klara av att lösa själva vi medborgare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *