By   25 mars, 2012

Här kommer, hör och häpna, ett inlägg som kritiserar en bilist. Det var en kvinna, uppskattningsvis i 50-årsåldern, som körde ut från Kamplyckegatan till Västanågatan i Gottfridsberg. Jag körde framför den helt nedsläckta bilen i mörkret ända till korsningen Malmslättsvägen/Östgötagatan där vansinnesfärden fortsatte på Kaserngatan. Trots flitigt blinkande med mitt bakre dimljus förstod inte den sinnesförvirrade kvinnan vad som var fel utan körde bara vidare som om allt var frid och fröjd.

Visst är det så att fotgängare ska se sig för på de ställen där det inte finns övergångsställe, men man måste ju som bilförare ge dem en rimlig chans att upptäcka att det kommer en bil.

2 Comments on “Idiot körde med nedsläckt bil

 1. Robin Andersson

  Knappast något ovanligt att vissa bilister beter sig konstigt i trafiken. Det är en av anledningarna till att biltrafiken inte kan samsas med annan typ av trafik i någon större utsträckning. Det är bl.a. därför den har placerats på separerade trafikleder runt omkring och mellan stadsdelarna. Det är bl.a. därför som stadsstrukturen understödjer den socioekonomiska segregering som finns i svenska städer.

  Det spelar ingen roll om det är var 1000:e bilist som beter sig korkat och de andra 999 bilisterna beter sig exemplariskt. Det är ändå för den 1000:e bilisten man måste bygga infrastrukturen.

  1. Linköpingstrafiken Post author

   Biltrafik fungerar mycket bra även inne i stadskärnor och bostadsområden. Det gäller bara att hastigheter begränsas samtidigt som både bilister, cyklister och fotgängare vet sin plats.

   Det här med att köra utan lyse är ett bra exempel på att vissa bilförare inte ger andra trafikanter en rimlig chans att upptäcka dem. Även om det är mitt på dagen är vi (i Sverige) vana vid att en bil som kör har lysena påslagna. En bil utan halvljuset påslaget uppfattas per automatik som parkerad.

   Under senare år har jag märkt att det blivit vanligare att köra utan halvljus. Ännu vanligare är det att bakljusen är helt släckta men att framljusen är påslagna. Kan det bero på ny standard för importerde bilar? Vissa äldre importerade bilar har ju t.ex. inte automatiskt halvljus.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *