By   6 december, 2011

Järnvagsöverfarten i HjulsbroDen som har ansvaret för järnvägsöverfarten i Hjulsbro måste vara ganska besviken på sig själv. Det måste ju vara ett misslyckande när bommarna är nedfällda så länge som 10 minuter åt gången, oftast kvällstid runt 19:30. Måndagen den 5 december var bommarna nere väldigt länge och med jämna mellanrum passerade totalt tre tåg under denna tid. Under tiden fylldes kön av bilar på i snabb takt.

Dessa extrema väntetider skulle kunna förbättras genom att Östgötatrafiken ser över tågens tidtabeller. Om det varit kollektivtrafiken som drabbades på detta sätt hade nog problemet inte ens uppstått från första början. Men tak och lov finns det, mig veterligen, ingen busslinje på den aktuella sträckan. Därför ses nog detta inte som något större problem.

Tidigare har det hänt att jag stått vid samma järnvägsöverfart (på tomgång såklart) i över 5 minuter, utan att det kommit något tåg. Helt plötsligt går bommarna upp och det är bara att köra vidare. Har Östgötatrafiken hyrt in sig på osynliga tåg?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *