By   25 mars, 2012

Tekniska Verken i Linköping delar nu ut en form av miljökit där kommunivånarna förväntas sortera organiskt avfall. Detta avfall ska sedan omvandlas till biogas för att bl.a. driva Östgötatrafikens bussar. Jag ställer mig såklart frågande till varför jag förväntas jobba gratis åt Tekniksa Verken. Jag bidrar med råvara som de sedan tillverkar bränsle utav. Är det då inte rimligt att jag får betalt för det arbete jag gör?

Samma sak gäller egentligen hela Tekniska Verkens avfallshantering. Först får vi betala dem för att hämta vårt avfall, sedan får vi köpa den fjärrvärme som produceras av samma avfall. Det rimliga hade väl varit att Tekniska Verken bjöd på sophämtningen eftersom dessa sopor är en förutsättning för att producera fjärrvärme i samma utsträckning som idag.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *