By   26 december, 2011

Parkeringsplatser vid Linköpings universitetVid Linköpings universitet finns två stora parkeringsplatser som är avgiftsfria. Den ena ligger vid Zenit och mellan B- och D-huset. Här finns dessutom avgiftsbelagda p-platser, men det är bara den raden som ligger närmst Zenit. Detta kan vara svårt att uppfatta och jag tror många lägger pengar i parkeringsautomaten trots att de sedan ställer bilen på en plats som är avgiftsfri.Den andra stora avgiftsfria parkeringsplatsen ligger vid G-huset och FOI i den del av universitetsområdet som ligger närmast Lambohov. Sedan finns det gratisparkering vid bortre änden av B-huset (mot Ryd).

4 Comments on “Parkeringsplatser vid Linköpings universitet

 1. Erik

  Vad är maxtiden att stå parkerad på den avgiftsfria delen?

  1. Linköpingstrafiken Post author

   Jag vet inte säkert men skulle gissa på att maxtiden är 24 timmar, sedan måste man flytta bilen (till en ny parkeringsruta). Jag har dock hört talas om att personer ställt sina bilar där i veckor utan att flytta den och slippa böter. Att några få har utnyttjat detta ska tydligen ha väckt diskussioner om att avgiftbelägga alla parkeringsplatser.

   Det kan nog vara fritt fram att stå så länge man vill. Kontrollera skyltarna för säkerhets skull. Om det är tidsbegränat ska det framgå, t.ex. genom tilläggsskylten ”8 timmar”. Någon sådan har jag aldrig sett där.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *