By   28 mars, 2012

MalmslättsvägenBussfilen på Malmslättsvägen har tidigare nämnts här på Linköpingstrafiken. Det är den enda riktigt långa sträckan i Linköping där kollektivtrafiken tar en hel fil i besittning, varesig bussarna har slutat gå för dagen eller ej.

Under rustningstid är Malmslättsvägen en enda lång orm av köande bilister. Samtidigt är det ofta helt fritt i det högra körfältet som vigts åt Östgötatrafiken och stadens taxibolag.

Genom att låna bussfilen för en stund kan du med lätthet bespara dig några minuters köande. Att bli påkommen av polis med att använda bussfilen kostar 1000 kr i böter [Trafikförordningen, sida 5]. Med tanke på hur osannolikt det är att åka fast är det en liten summa att betala. Dessutom kan du säkert spela ovetande och ångerfull och slippa undan böter, vilket ytterigare sänker snittkostnaden per resa i bussfilen.

Vardagstipset har uppskattat kostnaden för att använda bussfilen till 8 kr per resa.

2 Comments on “Spara tid – använd bussfilen

 1. Robin Andersson

  1) Varför uppmana till trafikbrott?

  2) Vad blir konsekvensen av att fler bryter mot trafikreglerna? Fler poliskontroller på den punkten kanske?

  1. Linköpingstrafiken Post author

   1) Varför uppmanade vissa i Tyskland till brott mot/bojkott av judelagarna? För att de var orättvisa såklart.

   2) Ja. Fler poliskontroller kanske det blir. Men om en majoritet bryter mot vissa lagar och regler så är de inte demokratiskt förankrade. T.ex. alkohollagen som förbjöd försäljning och förtäring av aklohol i USA under tidigt 1900-tal.

   Uppmaningen gäller de som är införstådda med att det innebär en bötesrisk. Man kan räkna på allt. Om man kommer fram till att risken att åka dit är låg, samtidigt som tidsvinsten är stor, så gör man ett val utefter den beräkningen. Straffet kommer inte kosta dig din fru och dina barn, det är överkomligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *