By   31 oktober, 2011

Parkering Linköping

På många av parkeringsplaterna i centrala Linköping är lägsta taxa 15 kr. För denna ringa summa får man stå i tre timmar. Av egen erfarenhet är det inte alltför sällan som jag enbart nyttjar biljetten i någon timma för att sedan lämna min p-plats, som jag har betalt för i ytterligare några timmar. Det är inte så att jag vill ha pengarna tillbaka, men jag tycker inte att parkeringsbolagen ska ha nöjet att sälja samma p-plats flera gånger under samma tid.

Därför har jag alltid för vana att vänta en stund till dess att en nyanländ parkerare kommer inom synhåll. Att erbjuda sin biljett med återstående tid är både en uppskattad gest och ett sätt att få valuta för hela den parkeringstid man betalat för. Det känns bättre att ge bort tiden till någon annan straffbeskattad bilist än till parkeringsbolag som skor sig på dem som råkar gå över tiden med några minuter.

Gör det du med nästa gång du märker att du har mycket outnyttjad tid kvar på din parkeringsbiljett. Om du är rädd för att konfrontera någon med denna vänliga gest kan du alltid smyga bort till biljettautomaten och sätta in biljetten i myntfacket eller biljettluckan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *